Till dig som tänkt sälja

Våra försäljningsuppdrag kommer oftast från privatpersoner men vi hjälper även företag och försäkringsbolag. Vi hjälper även till med försäljning av fordon som ingen har möjlighet att ta hand om vid bodelning och i dödsbon.

Förutom i Sverige finns entusiaster i andra länder som uppmärksammar vår verksamhet och för oss är det inga problem att exportera fordon utomlands.

Varför inte göra det själv?

Visst skulle man kunna göra det, men det kan vara skönt att slippa. Många känner olust inför försäljningen, andra har inte tid eller möjlighet. Är priset man tänkt sig det rätta? Hur prissätter man sin bil? Att använda oss blir ett bekvämt och mycket enkelt sätt att få bilen såld.

Vi tar hand om din bil och maximerar bilens alla egenskaper på rätt sätt. Vi lägger ut ca 100 bilder för exponering på alla stora sajter samt marknadsför den på alla stora sociala kanaler med bilder och film samt på vår egen Youtubekanal. Du får bilen optimalt exponerad i en trevlig miljö i vår moderna bilhall med tillgång till oss som säljer på plats sex dagar i veckan året runt. Vi tar hand om hela försäljningsprocessen från att du lämnat fordonet tills du har pengarna på ditt konto.

En viktig fördel med att låta oss hjälpa dig är att vi som företag erbjuder finansiering vilket många köpare uppskattar. Många vill gärna köpa en bil men har inte tillräckligt med slantar på kontot. Genom oss öppnas möjligheten till köp tack vare upplägg med finansiering.

Ibland kan det vara en oväntad händelse såsom bortgång i familjen som gör att en försäljning måste ske oplanerat. Den som ska försöka sälja har helt enkelt inte den kunskap som behövs om entusiastbilsmarknaden för att genomföra en trygg och bra försäljning. Det kanske inte heller finns någon information om bilen då det var den bortgångne som hade kunskapen och intresset. Är du i den situationen är du välkommen till oss med dina frågor och funderingar kring detta.

Och du som arbetar med bouppteckningar, bodelning, dödsbon och har funnit att en entusiastbil ska säljas får gärna höra av dig så berättar vi hur vi kan hjälpas åt.

Att professionellt sälja värdefulla veteranbilar och många gånger ovanliga entusiastbilar kräver kunskap. Våra hobbyfordon kan vara värda mycket och kraven att sälja dem på rätt sätt ökar i takt med värde och efterfrågan.

Många frågor och funderingar

Kan jag svara på alla frågor som en köpare har?

Har jag tid att ta hand om telefonsamtal och mail?

När har jag tid att visa upp bilen?

Hur vet jag vilka som är seriösa spekulanter och inte bara vill provköra?

Köparen kanske behöver hjälp med finansiering – hur gör jag då?

Hur kan jag vara säker på att få betalt på ett säkert sätt?

Det är många frågor och funderingar som alla kräver sina svar:

 • Vi har öppet när köpare vill besöka oss
 • Vi ligger centralt till i Mälardalen med ca 4 miljoner människor inom 2 timmars bilfärd
 • Vi samarbetar med biltransportföretag som kan få hit din bil med öppen eller täckt transport
 • Vi kan ta hand om eventuella reparationer av din bil
 • Vi kan ombesörja rekond och polering
 • Vi kan ta hand om eventuell besiktning
 • Vi iordningställer bilen inför försäljning
 • Vi exponerar den i vår visningshall
 • Vi tar alla kundkontakter
 • Vi marknadsför bilen på internet, sociala medier och i egen Youtubekanal
 • Vi erbjuder finansiering
 • Vi försäkrar bilen åt nye ägaren
 • Vi sköter hela försäljningsprocessen från början till slut

Hur går det till?

Du som har möjlighet kommer förbi med din bil så tittar vi på den tillsammans. För dig som har långt att åka eller om årstiden inte gör det möjligt att komma, tar vi det över mail eller per telefon. Vi tittar på bilder och den information som finns om bilen och bedömer om det är en bil vi kan åta oss att sälja i vår visningshall.

Efter att du visat upp din bil hos oss, eller att vi har kommit överens via mail eller telefon, skriver vi ett förmedlingsavtal där vi åtar oss att sälja din bil. Vi värderar och prissätter den tillsammans med dig.
Tänk på att bilen, oavsett skick, måste vara påställd och försäkrad! Din bil kommer sannolikt att behöva provköras och då måste bilen vara försäkrad om en skada eller olycka skulle ske.

Vi ser till att affären genomförs säkert och professionellt mellan säljare och köpare. För oss är det viktigt att allt går rätt till för vi ser gärna att våra kunder kommer tillbaka och ger oss fler uppdrag.

Vi har även ett samarbete med Dompans Autotech som är förordnad av Stockholms Handelskammare att utfärda värderingsintyg samt besiktningsutlåtande som är juridiskt relevanta i de flesta fall samt beaktas seriöst av parter i försäkringsmål, bodelning, arvstvister och dylikt.

Kontakta oss för en konsultation så får du mer information om hur vi kan hjälpa dig.