Till dig som tänkt köpa en klassisk bil

Vi finns för dig som tänker investera i ett entusiastfordon och vill göra det på ett seriöst och säkert sätt. Vi har varit inom hobbyn sedan mitten på 70-talet och egna företagare sedan 1984. Vi vi vet hur man bör hantera sina kunder för att förtjäna ett gott rykte och förtroende. Det får man bara om man vårdar och tar hand om det viktigaste som finns för ett företag och det är kunderna.

Finansiering

Vi erbjuder möjlighet att finansiera en del av köpeskillingen via Wasa Kredit med minst 20% i kontantinsats eller alternativt med 0 kr i kontantinsats via MyMoney. Det är bara att säga hur du vill ha det. Läs mer under fliken Finans.

Testprotokoll

Ingen vill ”köpa grisen i säcken” och vi vill heller inte sälja så. Därför testas alla bilar vi tar in för försäljning samt provkörs av oss. Vi kollar funktioner och utrustning på bilen och noterar allt i vårt testprotokoll som är på drygt 90 punkter. Efter provkörning noteras hur bilen fungerar maskinellt och hur den uppför sig på vägen. Skulle vi upptäcka någon allvarlig brist låter vi åtgärda det. Mindre och lättare defekter noteras men åtgärdas ej. Exempel på det kan vara en lampa till innerbelysning som är ur funktion.
Detta testprotokoll är en stor hjälp både för oss som säljer men framför allt för dig som ska köpa en bil.

Dokumentation

Vi tittar igenom den dokumentation som följer med bilen samt tar del av den information ägaren till bilen har. Ägaren får fylla i ett formulär med frågor om bilen för att så mycket information som möjligt ska komma fram. Vi kontrollerar äkthet i chassinummer och koder för att säkerställa att bilen är korrekt registrerad i alla papper.

 

 

Hjälp i bilhallen

Samtliga objekt vi säljer finns i vår visningshall för att du ska kunna titta på dem och få en egen uppfattning av dem. Du har möjlighet att titta själv i lugn och ro. Vi finns givetvis till hands för att informera dig om en bil du vill veta mer om samt att vi kan visa dig bilens testprotokoll. Är intresset tillräckligt starkt för någon bil går vi vidare med provkörning om säsong och väder tillåter. Om du är nöjd med bilen och anser att du vill göra affär ser vi till att den genomförs enkelt och smidigt. Betalning kan göras på flera sätt men det vanligaste är att göra en banköverföring via internet. Det är tryggt, säkert och enkelt att göra affär med oss.

Försäkring

Önskar du få bilens försäkring avklarad ser vi till att ordna med det.

Transport

  • Vi samarbetar med biltransportföretag som levererar bilen åt dig med öppen eller heltäckt transport.
  • Vi finns centralt i Mälardalen med bilförsäljning öppen måndag – lördag året runt (fiket är öppet även på söndagar)
  • Vi har ett varierande utbud av bilar i vår bilhall
  • Vi sköter all pappershantering
  • Vi tar ansvar för affären från början till slut

Till Salu

Not: Alla objekt under TILL SALU annonseras även i olika sociala media såsom Blocket, Bytbil, Facebook, Instagram och på vår Youtubekanal.
Observera även att det finns betydligt fler bilder på Bytbil än Blocket!

Om du söker en speciell bil och inte finner den på Mel’s Garage hjälper vi dig mer än gärna. Tala bara om för oss vad du söker så ska vi göra vårt bästa för att hitta den.

Kontakta oss